tiistai 12. maaliskuuta 2013

Tiistai 12.3.2013

Huomenta :)

Tänään on tiistai jonka aikoinaan työpaikalla maantaita mukavana päivänä pitäneet kutsuivat v....u tiistaiksi. Siitä syystä, että viikonlopun jälkeen oli mukava palata töihin levänneenä ja yhtä kaikki työtarmo oli jo seuraavana päivänä kadonnut ja tästä tiistain nimitys. ;)

Oma tiistaini alkoi selvästi kipeillä jaloilla. Niin etu kuin yhtä kaikki takareidet saivat osumaa eilisestä jalkatreenistäni. Treeni oli kokeilu kaikenlaisia erilaisia liike variaatioita. Minulla on menossa hyvin kevyt ja palauttava treeni kierto. olen paukuttanut todella täysillä menemään viimeiset kuusi viikkoa ja nyt annan kropan hiukan huilata, jotta se ottaa taas vastaan uutta aktivaatiota.

Treenipäiväni ovat viimeiset kuusi viikkoa olleet seuraavat:

ma. etureidet - pohkeet - vatsat
ti. selkä (ei ole optimaalinen paikka selkätreenille ja vaihdan tämän treenin loppu viikkoon)
ke. aerobinen joka koostuu 60 minuutista aerobisialaitteita
to. rinta - olkapäät
pe. takareidet - vatsa
la. kädet - olkapäät
su. aerobinen joka on ollut tunnin mittainen kävelylenkki ulkona.

keskiviikkoisin, torstaisin ja lauantaisn teen 40 minuutin aamukävelyn ja venyttelen.

Tämä liikunta määrä on tuntunut sopivalta. Sopiva ei tarkoita kevyen mukavaa vaan tuntemukset ovat olleet väsyneet, mutta terveen väsyneet. Miksi aerobista koska en ole rasvanpolttoon tähtäävällä dieetillä? Kehonkoostumut pysyy parempana ja elimistöni virkistyy selvästi ja olotilani paranee. Aerobinen liikunta on minulle myös psyykenhuoltoa. Harjoitella voi paljonkin, mutta harjoituksen tuottama laktaatti on muistettava poistaa jokaisesta harjoituksesta. Venyttelyä joka päivä ja toistan joka päivä. Joka päivä vähän tai sanotaanko että joka päivä vähän. Kerta viikossa ei riitä mihinkään. Venyttele on ehdottoman tärkeää. Jos ei venyttele / huolla lihaksistoaan on järkevää olla myös harjoittelematta muutenkaan. Olen myös löytänyt loistavan lisäravinteen lihasväsymykseen. Manninen Nutraceuticalsin CitruPure valmisteen. Käytän tätä tuotetta joka päivä. Aamulla 1 mitta, Ennen treeniä / päivällä 1 mitta ja illalla ennen nukkumaan menoa otan vielä yhden mitallisen. Jos jostakin muustakin tuotteesta tulee hyvä olo, kuin punaviinistä niin tämä on sellainen. Me like :)

Teen tällä hetkellä asioita jaksamiseni ehdoilla. Romahdin todella voimakkaaseen uupumukseen ja mieleni romahti siinä mukana todella syvästi viime kesänä. Ehdottomuuteni ja periksiantamattomuuteni johti minut todella syviin vesiin. Kropan voi ajaa oikeasti tilaan josta se ei välttämättä palaudu enään koskaan. Ensin väsyttää, mutta siitä selviää tsemppaamalla, sitten väsyttää paljon ja siitäkin selviää sillä kuuluisalla tsempillä ja tahdon voimalla, sitten väsyttää kokonaisvaltaisesti niin prkleesti... Siitä selviää perkeleillä ja lisäämällä liikuntaa. sitä kun ei väsytä kun ei pysähdy ja tottakai niin valvalla määrällä piristeitä ja sen tuomalla närästyksellä johon ei enään mitkään Samarinit enään lopulta auta, sitten alkaa väsyä mieli ja mieli tuottaa ajatuksia jotka saavat sinut vihaamaan sitä mitä teet ja vihaamaan itseäsi ja kirjo on loputon sekä hyvin musta... Niin musta että näet lopulta itse niin epäonnistuneena tapauksena, että ainoa paikkasi on leukakeinussa, mutta pelastuksesi on se että olet niin väsynyt ettet jaksa lähteä ostamaan köyttä. Sairasta ja ahdistavaa eikö totta? Mutta se on sitä. Liika voi sairastuttaa mielen ja siltä "vahvimmaltakin"... joka nauraa tälläisille tarinoille ja pitää heikkojen höpinöinä. Niin minäkin pidin .... En pidä enään.

On ihmisiä, jotka sanovat olevansa väsyneitä joka päivä. Se on toisilla juuri sitä mihin auttaa juuri se koitahan nyt syttyä siitä ja sillä se yleensä lähteekin. Sitten on ihmisiä joille ei missään nimessä saa sanoa, että "koit ny prkle syttyä siitä ja anna palaa" ... on ihmisiä jotka sanoessaan olevansa väsyneitä todella ovat sitä. Tälläinen ihminen menee vaikka kaulaansa myöden suossa kun häntä tarpeeksi tsempataan - kunnes lopulta hukkuu. Minä ainakin olen oppinut sen, että jos joku kertoo minulle olevansa väsynyt niin selvitän missä tilanteessa ihminen on enkä suin päin tsemppaa tekemään lisää, koska siitä saattaa olla suurtakin haittaa.

Sitten kevyempiin aiheisiin ja ajatuksiin .... :)

Ruokavalioni:

Aamupala

Kaurahiutaleita 100 g
Raejuusto laktoositon 2 % 200 g
Banaani 120 g
Tuoremehu 3 dl
Marjakeitto sokeriton 200 g
Omega-3 kapseleina 3600 mg
+ Vida Multi Duo 1 kpl, C- Complex 1 kpl, B- Complex 1 kpl, D3 125 mcg, CitruPure 1 mitta

Välipala 1

Fazer Alku jyväpalat 80 g
Broilerin fileeleikkele 100 g
Banaani 120 g
Tuoremehu 3 dl
Scitec Nutrition BCAA Xpress 22 g

Lounas

Riisi-Vihannes-sekoitus 450 g
Tonnikalaa vedessä tai Broilerin fileesuikaleita naturel 150 g
Ketsuppi 20 g
+ C- Complex 1 kpl, B- Complex 1 kpl

Välipala 2

Rahka 250 g
Banaani 120 g
Fazer Alku Jyväpalat 80 g
Broilerin fileeleikkele 50 g
+ CitruPure 1 mitta

Loader

BCAA Xpress 22 g
Caffeine 400 mg, Beta-Alanine + Histidine 8 000 mg

Recovery

Scitec Nutrition 100 % Whey 50 g
Malto 20 g

Päivällinen

Riisi-Vihannes-sekoitus 450 g
Tonnikalaa vedessä tai Broilerin fileesuikaleita naturel 150 g
Ananas mehuineen 257 g
Ketsuppi 20 g
+ Magnesium Citrate+B6 3 kpl

Iltapala

Herne-Maissi-Paprika 200 g
Raejuusto laktoositon 2 % 200 g
Omenaa 200 g
L- Glutamine 10 g
+ Sinkki+B6 2 kpl

Total 4 004 kcal / Prot. 348 g / Hh. 519 / Rasv. 58,4

.... Jatketaan tästä myöhemmin :)   


1 kommentti: