lauantai 16. maaliskuuta 2013

Selkätreeniä

Touhun täyteinen lauantai päivä alkaa olla lopuillaan ja ajattelin kerrata hiukan päivän tapahtumia eli blogailla. :) Kehonrakennus aiheella meni tämä(kin) päivä.

Päivän treenistä:

Alkulämmittely kuntopyörää ja yleistä hötkyttelyä vartti tunti ja sitten menoksi.

Aloitin selän hermottamisella ns. kevyellä liikkeellä.

Hammer soutu yhdellä kädellä 5 X 20 *

Jokaisessa toistossa pysäytys ja kova jännitys selkälihaksiin ja vastaavasti venytin ala-asennossa lihasta voimakkaasti. Tein hyvin hitaita ja keskitettyjä toistoja. Tein aina heikommalla kädellä / puolella ensin ja palautusta sarjojen välissä ei ollut vaan toinen puoli teki ja toinen sen aikaa luonnollisesti huilasi.

Alatalja köysikahvoilla 5 X 20 Palautus sarjojen välissä n. 30 sekuntia *

* Melvin Anthony teki tätä liikettä Battle for the olympia 2003 videolla selkätreenissään ja olen tämän liikkeen mallannut sieltä. oikein hyvä liike on vedon saa tehtyä todella syvään. Kovaa spennausta latseilla taas. Tarkkoja kohdistettuja toistoja.

Ylätalja eteen leveä oteleveys 4 X 15 * lisäsin kuormaa jokaiseen sarjaan

* Ylileveä ote ei mielestäni tässä liikkeessä oikein toimi. Hieman hartioita leveämpi oteleveys oli parhain. Jätän liikkeen aina ylhäältä hieman vajaaksi. Olkapäät eivät siis nouse korviin missään vaiheessa sarjaa.
Selkälihaksiin on todella keskityttävä ja lapojen liikkeeseen.

Alatalja 2 X 20 puolileveä vähän normaalia "Leino" kahvaa leveämpi *

* Tässä tein todella täydellä liikeradalla. Venytin liikkeen alussa todella voimakkaasti ja hiljalleen sieltä keräilin täydellä kontrollilla melko hitaasti lavat taakse täyteen supistukseen. Tässä vaiheessa selkä oli jo todella pumpissa ja polte oli todella "mahtava".

Kevennetty käsinkohonta lapio-otteella 4 X 18-7 *

* Liikerata täysi ja veto aivan ylös asti täyteen supistukseen ja pyrin ja sainkin tehtyä ensimmäisissä toistoissa muutaman sekunin huippusupistuksen. Loistava liike !!!

Pullover köydellä - Pakallinen kulmasoutukone 4 X 20 superina

Hammerkone 2 X 15 *

* Liikerata täysi ja huippusupistus tekniikka

Kohautus pakkalaitteella 3 X 29-14 *

* Hyvä kontrolli tässäkin ryskäys liikkeessä. Melko pienillä painoilla tein ja todella hain hyvän tuntuman epäkkäisiin. Nojaan hieman eteen päin, kun teen tätä liikettä. Yleispakka kone toimii tässä minulla todella hyvin. Olen tehnyt kohautuksia käsipainoilla, Smithissä ja tangolla ja edestä ja takaa ja ties miten, mutta tällä Arnoldin aikaisella yleishyödykkeellä olen saanut parhaan tuntuman.

Davidin selänojennuskone *

* Pidän ylävartaloni ns. lineupp asennossa, kun teen tätä liikettä. toistoja tuli ensimmäisessä sarjassa 23 ja toisessa enään 11 kpl. Haen koko selkä patteriin tällä tuntoa ja muotoa. Teen varmasti jossain vaiheessa taas kunnon maastavetojakin, mutta takareisi ongelmieni vuoksi olen jättänyt sen suuren loukkaantumisriskin vuoksi harjoitusohjelmastani toistaiseksi pois.

Vatsa istumaan nousuina 1 X 50 *

* Teen aina vähintään yhden sarjan vatsoja selkätreenini päätteeksi. Olen huomannut sen vähentävän alaselän painetta, joka väkisinkin tulee raskaita soutuja ja vetoja tehdessä.

Hauiskääntö ristikkäistaljassa kahdella kädellä - Ristikkäistalja rutistus rintalihaksille superina *

* Tein kome sarjaa peräkkäin ja 20 toistoa sarjassa.

Tänään oli melko suuri volyymi ja lähes koko selkäliike repertuaari tuli käytyä läpi. En todellakaan aina treenaa näin. Teen välillä, kuten tulette huomaamaan kun siihen treenikiertoon päästään, että treenini ovat hyvin erilaisia ja kahta täysin samanlaista harjoitusta ei usein tule. Teen tälläisissä hermotustreeneissä hyvin paljon sarjoja ja toistoja ja todella huolella ja lihaksella. Pumppaan todella lihaksen täyteen. En ottanut aikaa kauanko tähän harjoitukseen meni. Palautukset ovat todella lyhyet. Vain muutama veto happea syvään ja venytys ja heti uudestaan töihin. Syvä keskittyminen tekemiseen koko ajan.

Tampereella tuli vierailtua Jaanan kanssa Saulin luona ja oli todella antoisa reissu jälleen kerran. Vasen pakara on vieläkin lähes tunnoton ajomatka jäljiltä, joten sitä venyttämään ja unihiekat tilaukseen. :)
 Iltapainoni on 113,7 eli suunta on oikea. On jännä muuten huomata kuinka pitkään on viime kesän "hölmöilyjen" takia kestänyt ennen kun on liha alkanut taas jäämään kiinni. Hitaasti kiiruhtamalla mennään. Ei mitään hokkuspokkus temppuja - mulle heti kaikki nyt, vaan annan aikaa. Ihmisellä on vain yksi ruumis ja sielu ja niistä kannattaa pyrkiä pitämään hyvää huolta.

 Elämää on "kehonrakennusuran" jälkeenkin. Kyllähän tämä bodaus silti lähes koko elämä on. Kun tässä pyrkii eteen päin pääsemään ja kehittymään. Kutsuttakoon nyt vaikka sitten sillä elämäntapa nimikkeellä ... Ei mielummin tämän hetken intohimona. Liikunta itsessään on elämäntapa. Jos en bodaisi tavoitteellisesti, niin lenkkeilisin yhtä paljon kun tekisin voimaharjoittelua. Täytyy aina muistaa, että kehittyäkseen huippu-urheilijaksi yleisessä sarjassa pitää ihmisen olla lähes 100 % terve, jotta omaa minkäänlaisia edellytyksiä päästä lajissaan huipulle. Nyt puhutaan fyysisitä urheilulajeista. Mitä jää terveyden huononnuttua jäljelle on niitä elämän tärkeimpiä asioita / ihmisiä ympärilläsi. Urheilu on itsekeskeistä puuhaa, mutta en ole mitään tutkimusta nähnyt siitä että olemalla ystävällinen muille ihmisille olisi jotenkin katabolista? Ei se treenivideoiden perusteella Coleman(kaan) mikään mörökölli ole ja aika hyvin pärjännyt kuitenkin ;) Häviäjät on huonolla tuulella - voittajat hymyilevät :)

... Niin kuin itse olisin aina niin hyvällä tuulella :D Hah

Luottaminen omaan tekemiseen ja sen toimivuuteen sulkematta korviaan täysin uudelle tiedolle. Jatkuva suunnitelman muuttaminen ja tiedontulvaan hukkuminen ovat monen kompastuskivi. Paljon on "uutta" hypetystä tullut kehonrakennuksenkin piiriin. Yksi asia pitää tiedostaa. Sanon kiteytettynä mielipiteeni "uusista valloittavista (typeristä) metodeista lihaskasvun ja rasvanpolton saralla. Ihminen on yhtä kuin yksi elimistö. Kun teet jotain mikä vaikuttaa sinuun isosti se vaikuttaa koko elimistöösi. Ei pidä olla niin naiivi, että ajattelee että tämä tuote polttaa nyt minulta kahdeksan kiloa rasvamassaa kahdessa viikossa, kun vaan makaan sängyssä. Kyllähän niin varmaan tapahtuu, kun laittaa tapahtumaan.... Mutta, mitä muuta se tekee? Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Heti ei tarvitse aloittaa ammattilaismetodeilla. Kaikki tuntuu olevan turhan julkistakin nykyään. Ihan kaikkien ei ihan kaikkea tarvitsisi tietääkään. Vaikka tieto kuuluukin kansalle - (niin mahdotonta kun se onkin) junioreille pitäisi sitä tietoa antaa asteittain ja tarpeen mukaan käyttöön. Ja mikä tekee jotain isosti se tekee sen jokapaikkaan isosti ja kaikkihan ei heti ja välittömästi ihmisessä näy. Kannattaa miettiä ja punnita valintojaan. Jokainen lajiin vihkiytynyt haluaa kehittyä, mutta kannattaa punnita sitä kuinka kiire on. Onko oikeasti kiire lajin huipulle vai hautaan?  Samalle huipulle vie monta polkua - valitse viisaasti omasi ja kapua huipulle asti, mutta tule sieltä myös turvallista reittiä alas, sillä alhaallakin on elämää. Elämää jonka havaitset todella vasta kun putkinäkösi avartuu. Ei, nää mun runot nyt mitään Eino Leino tasoa ole :D Kauttarantain tavastani poiketen asiani ilmaisin. Pointin jokainen siitä tajuaa kenen on tarpeellistakin tajuta. Tämä ei ole mitään marttyyrisaarnaa vaan kehoitus pitkäjänteiseen treenaamiseen. Enemmän kaikkea ei aina ole se oikea ratkaisu. Terveytensä voi menettää muutenkin. Yllättäin ja äkki arvaamatta. Ei sitä elimistöä kannata välttämättä ihan kaikella mahdollisella rasittaa. Järkevästi kannattaa pyrkiä etenemään tavoitteeseensa. Mahdollisimman terveenä nauttia matkasta. Urheilu ei ole mikään uhraus eikä elämä mikään keskitysleiri. Sen ei tarvitse olla ja silti voi kehittyä. Kokeile !!!



Hyvää yötä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti