sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Hieno sunnuntai

Tänään oli hyvä päivä. Miksi? Yksin kertaisesti siksi, että olen ollut niin valtavan hyvällä tuulella. Nautin keväästä ja auringonvalosta valtavan paljon :) Taas sitä tuntee niin kuin oikeesti elävänsä. Onko se ihme, että me suomalaiset masenumme. Toiset enemmän ja toiset vähemmän, mutta noin viiden kuukauden mitainen auringon lämmittävien säteiden puuttuminen ei yksin kertaisesti voi olla vaikutamata mielialoihimme. Ja varsinkin jos kaikki asiamme eivät kaamosaikaan ole muutenkaan täysin linjassa - niin valon näkeminen parempaa tlevaisuuteen ei todellakaan ole kovin mairitteleva. Ihminen todellakin kaipaa auringonvaloa!! Pelkällä purkki D vitamiinilla ja Diapamilla ei pitkälle potkita. Ainakaan aidoin ja tarmokkain ottein ja askelin ;)

Mutta annas olla kun aurinko alkaa paistaa, niin sillä on niin suuri vaikutus mielialaamme (ainnakin henkilökohtaisesti minulla), että usko parempaan tulevaisuuteen pääsee aivan erilaisiin positiivisiin svääreihin.
Ihminen tarvitsee elämäänsä valoa. Elämän valoa käytetään vertauskuvallisesti todella monella tapaa, mutta nyt keskityn nimenomaan auringonvaloon. Kylä se vaan valtavasti ihmistäpiristää, vaikka se mukanaan tuokin mm. sen karmean totuuden eli kuinka likaiset ikkunatkin oikeasti ovat. :)

Sunnuntai vapaapäivänä on sellaista elämää parhaimmillaan, jota ihminen oikeasti tarvitsee. Kevyttä puuhastelua verkkaiseen tahtiin. Liikuntaa mahdollisesti, jota suosittelen jokaiselle edes jossain muodossa harrastettavan. Edes sellainen kropan herättely ja pieni hengästyminen ja se vielä mielellään raittiissa ulkoilmassa. Ihminen on luotu liikkumaan. Kun liike loppuu alkaa pikkuhiljaa loppua kaikki muukin tarmokkuus elämästä. Ihminen on perusluonteeltaan laiska ja tämän uskallan jopa yleistää. Ihmisen fysinen kunto on mukautuva. Jos ihminen liikkuu paljon ja sen seurauksena kunnon kohetessa. Oppii liikunnasta asteittain enemmän ja enemmän nauttimaan - niin seuraa siitä liuta paljon muitakin positiivia ja virkistäviä asioita elämään. Ja niistä tärkeimmät ovat hyvinvointi ja tarmokkuus. Virkistynyt ajatuksenjuoksu ja vastoinkäymisten sieto kyky ja vastaavasti kyky iloita asioista. Listaa liikunnan positiivista vaikutuksista voisi jatkaa loputomiin.

Se ei ole tarpeen, koska ne on jo muutenkin varmasti yleisesti hyvin selvillä. Ihmisellä on myös suuri taipumus masentua. Liikunnan puuttuminen tyystin tuo mukanaan pitkässä juoksussa todella surkean kunnon. Ja kun olet valtavan surkeassa kunnossa, niin yhä pienemmätki arkiaskareet alkavat tuntua liian raskailta suorittaa. Ja psyykehän seuraa perässä ja ihminen flegmatisoituu yhä enemmän ja enemmän, kunnes lopulta se sohva todella kasvaa siihen selkään kiinni. Ja tämä on yleinen ongelma. Väitän, että kun ihmiseltä ilman terveydellistä estettä like loppuu - niin alamäki on valmis alkamaan.

Ystäväni kanssa keskustelin ihmisten tavanomaisesta treenitauonsyystä. "On ollut niin paljon kaikkea muutakin". Mikä on kaikkea muutakin? Jos on oikeesti metritavara rakentajana omakotitaloprojekssa tai ylitöitä pakollisesti valtavan paljon rahanpuutteen vuoksi niin ok. Mutta yleisemmin se kaikkea muutakin tarkoittaa juuri sitä, että tehdään kaikkea vähän ja niin ettei oikein mistään tule mitään. Pointtini on kuitenkin se, että jos kilpaurheilussa haluaa todella nousta suureen menestykseen, niin kuin puheet sen antavat monesti ymmärtää. On vaan tiedostettava se tosiasia, että treenit ovat niin kovia ja lepo on niin tärkeässä roolissa kehittymisen mahdollistamisessa - että ei voi sinkoilla kun päätön kana päiväunien kustannuksella paikasta toiseen.

Tämä ei tarkoita sitä, että kaikesta pitäisi tylysti kieltäytyä vaan sen voi tehdä ystävälisestikin, Tekemättä silti turhaa numeroa tavoitteistaan,

Okei, päivän treeni:

Tänään olisi pitänyt vaan itsekin levätä.

6 X 23-14 Smith vinopenkkipunnerrus 120 kg *

* Hidas eksentrinen ja rajummin ylös lukittamatta kuitenkann kyynärniveliä liikkeen konsentrisesa loppuasennossa. Jälleen raju spennaus. Ylärintaan paksuutta ja rintalihaksiin laajuutta, nin pysyy kaulakorukin korkealla ;)

Penkkipunnerrus tangolla 5 X 23-10 *

* Nyt ei voimanosto penkkipunnerreta vaan rintalihaksia treenataan 120-100 kg kuormat. Olkapäähän sattui kovasti.

Vipunostot sivuille käsipainoilla 8 X 15 *

* Niin tunteella ja puhtaasti ja lihaksella tehden hain pumpia ja pyöreytä olkapaihini

Hauiskäntö käsipainoilla *

* Vuorotahtiin kämmen ylös päin tein muutaman kympin sarjan ja sain kohtalaisen pumpin

Vatsoja raskaasti 4 X 25-15 Vatsarutistus koneella

Ilta rentoutuen nyte ja peitto kutsuu ja suorastaan huutaa mun nimeä Jaanan ohella :)

Nukkukaa hyvin ja palautukaa :)

.... Jos koet, etä sinulla on aito hyvä tahto elämää ja ihmisiä kohtaan niin pidä sitä kiinni :)  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti