lauantai 30. maaliskuuta 2013

Lauantaita oikein vahvalla jalalla

Tua noi mistäs sitä aloittais... :)

Aamu alkoi normaaleilla aamutoimilla, eli tukevat puurot ja kahvit ääntä kohti ja hampaat tottakai Super Whitella.. Euro Shopperin pika kahvi ajoi aivan hyvin asiansa tänäkin aamuna. Tujua oli !! Vaikka puolet mukin sisällöstä oli maitoa ja puolet kahvia, niin silti silmät pyörähti kaks kertaa joka kulauksen jälkeen. Tais mennä hiukan liikaa puruja ;) No ainakin heräsin. Aamupäivän painoin ruokavalioita ja reenejä näppäillen ja miettien. Idea on tärkeä, mutta niiden toteutus on vielä tärkeämpää. Ainakin kun puhutaan harjoittelusta ja lihaksia kasvattavasta sellaisesta. Oikein kun paneutuu asioihin ja miettii kuvioita, niin kello menee aivan hurjaa vauhtia. Odottavan aika on pitkää - tekijän ei. Niin se taitaa mennä? Lounaaksi kauramakaronia, naudanpaistia ja vihanneksia. Toimii ja maistuu hyvälle. Hiukan vaihdellen menee välillä hiilarin lähde. Lähes aina se on Jasmin riisi, mutta kaura makaroni putoaa myös loistavasti ja saa se mun puolesta vehnästäkin olla. En ole huomannut eroja. Mulla ei ole geliakiaa, niin en ole huomannut vehnän kanssa mitään ongelmia. Kyllä sulaa ja imeytyy kaikki tai ainakin lähes kaikki. 

Seuraavaksi oli edessä siirtyminen Mikan ja Annan kanssa Porin Kuntokeskukselle päivän agendana takareisipainoitteinen jalkatreeni. Jalkapräsillä aloitettiin ja takareisi asetuksin. Jalat leveälle ja jalkaterät auki aivan jalka-alustan "katolle". Kontrolloiduilla eksentrisillä ja hyvällä lihaspuristuksella liikkeen konsentrinenvaihe suorittaen. Osoite haetaan selväksi ja siitä vaan dynaaminenpumppu käymään ja kymmen toistoa kerrallaan, hapea koneeseen ja vielä kymmenen ja sitten viisi ja sitten niin monta kun menee. Menin vanhanaikaiseen eli laskin toistoja ja jätin kolmeenkymmeneen. Lihas ei osaa laskea - pääosaa ;) Rautaa lisää ja samalla kaavalla dynaamisesti pumpaten toinen sarja ja taas kolmekymmentä toistoa kasaan. Rautaa lisää ja vain hieman mukavuusalueen ulkopuolelle täälä kertaa ja kakskytviis kasaan. Prässistä ylös hieman jo paineisin jaloin. Rautaa hiukan pois prässistä. Reisikoukistukset istuen. Hyvällä kontrollilla puristelin reisihauikseen täydellisesti keskittyen ja viiteentoista hyytyi... taas laskin ;) turhaa.. Siitä suoraa prässille ja samaa dynaamista pumppausta, niin kauan kun omat voimat riittivät. Näitä vielä toistin kolmesti. Nyt, tuntui jo. Maatenkoukistus. Suoria sarjoja ensimmäiset sarjat yli kymmenen ja loput hiukan alle, mutta osoite oli selvä ja se on pääasia. Pakaroita välillä. Loitonnus kone. Ylävartalo nojattuna eteen päin ja kädet polvien sisäpuolelle. Jokainen toisto niin auki kun hiukankin liikkuvuus antoi periksi. Dynaamista pumppausta eli jatkuva liike. Neljä sarjaa ja kaikki niin kauan kun liike oli enään käsilläkin autten vain muutama sentti. Se sai riittää. Takaisin koukistuskoneelle. Yhdellä jalalla neljäsarjaa putkeen ja pyrkimys saada "loput pois" takareisistä. Huippusupistuksella niin kauan kun pysähty vähänkin ja sen jälkeen nykimistä vajaata liikettä, niin kauan kun pakka edessä liikkui. Nyt kramppas jo. Good... Se sai riittää. Essentiaalisia aminohappoja kului mukillinen treenin aikana. Oli aika siirtyä Palautusjuoman pariin Scitec Nutrition 100% Whey 50g ja Maltoa 20g.

Salilla tapahtui myös jotain mitä ei joka päivä näe. Anna Karrilan 200 kg jalkakyykky, kuin oppikirjasta. Kameran omistan, mutta kuka sillä ehtii kuvata? Nyt olis pitänyt. Tuli kylmän väreet, upea suoritus !!! Se on kova rauta hot pantsien alaosalla kyykättynä.. Huh huh ... hienoa työtä ja kehitystä. Recpect ja mä en hehkuta mitään pyllistyksiä, se kyykky tuli syvältä ylös. On keskellä pitoja, reisissä ruutia ja pää kestää... "Vain taivasrajana", kun ehjänä pysyy. Go Anna Go !!!

Jaana jaksaa :) Pitkän työpäivän jälkeen veti vielä kovan treenin ja aeron päälle. Keräkaali kainalos kulkee työmaalta toiselle ja hiukan protsku drinkkiä juomana. Hienoa tahtoa ja tekemistä... täytyy tykätä, muuten ei onnistu. Matkasta täytyy nauttia :) Joka päivästä etsiä jotain positiivista. Vuorokausi on aina 24h. Millaiselta se tuntuu, sen määrävät aivojen viestit. Mieli kun on kirkas ja vatsatoimii, niin perusasiat on kunnossa. Loput tehdään niin hyvin, kun mahdollista ja niillä materiaaleilla jotka on käytettävissäsi.

Ihmisen perustarve on kokea elämänsä merkitykselliseksi. Treenaaminen tuo elämääni mielekkyyttä. Se on mielekästä tekemistä minulle ja jokaisen on hyvä löytää joku mielekäs harrastus, jossa saa toteuttaa itseään. Minä nautin treenaamisesta ja kun tulee kehitystä. Iloitsen myös muiden arvostamieni ihmisten onnistumisista. Matkahan tämä elämä on ja joka päivä olisi hyvä löytää ..tai edes yrittää löytää jotain hyvää elämästään. Jos sitä löytää ja "se jokin" saa suupielet nousemaan aidosti hieman edes ylös päin on aina onnitunut selviämään päivästä edes hitusen positiivisella vireellä. Olen kokenut monen monta päivää täysin shaisseksi, mutta ymmärtänyt sen, että avartamalla katsettani ja etsimällä edes pienen positiivisen asian eletystä päivästä, niin se poistaa epätoivoisuuden tunteen. Maailma toimii sääntöjen ja lakien mukaan. Jos laskusi on maksamatta ja sitä peritään lainoikeuttamalla tavalla, niin se on vaan toimi joka on viranomaisen velvollisuus tehdä. Niistä yleensä selviää ilman lannistusta kun malttaa neuvotella ja selitellä. Tätä joutuu joskus tekemään, kun tienestit ovat pienet. Mutta luotto siihen, että asiat järjestyvät on syytä säilyttää. Pelkällä luottamisella se ei loppuunasti toimi, vaan jotain on keksittävä. Mutta, sen jonkin keinon kyllä keksii, kun yrittää rauhallisesti, mutta pontevasti. Eikä vaivu synkkyyteen. Pakoiluun kun ryhtyy, niin saa paeta lopun ikäänsä.

Voimaharjoittelun Guru Sakari Selkäiaho on todennut viisaasti, että samalla treenillä saa vain samat tulokset. Ja tämä todella näin on. Keho adaptoituu harjoitteluun. Kun harjoittelu viikosta viikkoon ja pahimmillaan vuodesta toiseen jatkuu aivan samanlaisena, niin todellakaan mitään uutta ei enään tapahtu. Keho adaptoituu samaan ärsykkeeseen. Mukavuus asteella suoritettuun harjoitteluun. Tavoitteita on monelaisia ja yleisesti ottaen se on tavallisilla kuntoilijoilla se kuuluisa kiinteytyminen. Eli rasvakudoksen väheneminen lihaskudosten päältä. Kuulostaa sellaiselta pikku mukavalta tavoitteelta. Se on helppo toteuttaakin perusaineenvaihdunnan olessa normaalilla tasolla. Silti sitä kiinteytymistäkään ei oikein monilla tahdo tapahtua. Miksi? Väärien pitkään jatkuneiden ruokailutottumusten ja liian vähäisen tai suuren harjoittelu määrän olessa epäsuhteessa ravinnon ja levon kanssa. Samaa tekemistä kuukaudesta ja vuodesta toiseen ja väärin metodein. Keho on ajettu säästöliekille ja aineenvaihdunta ei toimi. mm. Kilpirauhanen ei enään tuota tehokkaasti hormoneja, jotka muodostavat aineenvaihdunnan. Ravitsemuksellisin toimenpitein vaaditaan pitkäjänteistä ravinto-ohjelman noudattamista ja harjoittelun muttamista puhtaasti DHEA:ta, testosteronia ja kavuhormonituotantoa kiihdyttäväksi. Elämän muuttamista stressittömämmäksi ja mielekkääksi kera runsaan laadukkaan unen. Pinta raapaisulla näitä asioita muuttamalla oikeaan suuntaan, eli ravinto-harjoittelu ja lepo. Kun kaikki on oikeasti hoidettu tietoisesti tai tiedostamattomasti väärin ja vielä mahdollisesti vuosien ajan, niin asian korjaamiseksi tarvitaan todellakin oikeat tiedot ja oikeanlaista tekemistä. Se vaatii todella kärsivällisyyttä ja aikaa.

Itse olen saanut hyvät neuvot sen jälkeen, kun laihdutin itseni anoretktikon mittoihin myöhemmässä teini iässä. Sain mieheltä nimeltä Riku Nurmi auktoriteetin minua valmentamaan. Hän antoi minulle oikeat ohjeet siihen mitä halusin, eli tulla vielä joskus kehonrakentajaksi. Sain oikeat ohjeet kädestä pitäen opetettuna ja elämän ohjeita siitä mihin kannattaa panostaa ja millä on elämässä oikeasti väliä, jotta voi olla onnellinen. Hän opetti minulle pyyteettömästi "kaiken" elämäni laadun parantamiseen vaikuttavista asioista. Ja aloin kehittyä. Enkä kyseenalaistanut koskaan mitään, paitsi sen että voiko jalostaja purkkihernekeiton mahdollisesti korvata jollakin muullakin vaihtoehdolla. Olin nimittäin syönyt sitä, joka päivä siitälähtien kolmen kuukauden ajan kera raejuuston. Nuori kun tallentaa kaiken ja näin hänen syövän hernekeittoa kun vierailin hänen luonaan. Siitä päättelin, että tämä on se juttu ravinnosta. Hyvä, kun kysyin sillä silä kerralla Riku oli syönyt pakon edestä henaria, kun muuta ei ollut kun hän ei sinä päivänä ollut ehtinyt käydä kaupassa. Ravintoon tuli uuttaa paljonkin .D Todella paljon !!! Ellei olisi tullut puheeksi niin henaria varmaan söisin vieläkin. ;) 

Mutta, sieltä tuli se mentaliteetti ja siitä tämä alkoi, enkä voi siitä kyllin koskaan kiittää. Paljon on säädetty oikeaa ja väärää. Ja varsinkin väärää. Mutta, viisas oppii virheistään ja muuttaa tekemistään. Ainut jatkuva virhe on ollut liian kova kiire ja palautumattomilla lihaksilla tehdyt kovat harjoitukset. Mutta, vielä ovat paikat sen verran kasassa, että tavoite ei muutu ja se on menestyä kilpailuissa ja kasvaa ihmisenä järkeväksi. Hyvä tahto on jäljellä ja tarmo treenata ja se liekki harjoitteluun palaa roihuten. Luotan siihen, että pystyn vielä kehittymään ja teen töitä sen eteen. En taakkana vaan rakkaudesta harjoitteluun. Pyrin tekemään tänään asiat niin hyvin, kun osaan. Ja siitä eteen päin joka päivä mahdollisimman hyvin. Nyt on tavoite kehittyä omalla tasolani eteen päin. Se riittä siihen mihin se riittää. Teen sen omien voimavarojeni mukaan ja niillä avuilla mitä minulla on. Se on sen verran itsekeskeitä, että keskityn itseeni kun teen oman harjoitukseni ja sen jälkeen haluan auttaa muita saavuttamaan tavoitteensa. Valmennettavieni kehittyminen tuo minulle aitoa tyydytystä. Elämä on rikasta, kun nauttii myös muiden tärkeiden ihmisten onnitumisista. Antamista ja saamista tämä elämä on.

Olen saanut apua ja ymmärystä ja tukea. Olen kärsinyt fyysisistä vammoista j tahdolla ja kuntoutuksella niistä selvinnyt. Olen kärsinyt psyyken ongelmista ja menetänyt kaiken ilon elämästäni. Kärsinyt raskaasti ja padonnut sisälleni paljon, ja käynyt siellä mihin en halua kenenkään vajoavan. Muiden avulla ja omalla skarppaamisellani luonut ajatusmallin joka avulla selviän.. Välillä se pitää ja välillä se horjuu. Olen vihannut lähes kaikkea, katkeroitunut ja menettänyt ilon. Paljon se on jättänyt arpia, mutta arvet haalenevat ja paranevat. Välttämällä pakolla tekemistä on ollut se suurin oppi. En kestä vastoin käymisiä enään, kuten ennen, mutta päivä päivältä vahvistun ja kasvan. Teen jaksamiseni ehdoilla ja silti edellelleen tavoitteelliseti. Teen sen mitä jaksan joka päivä niin hyvin, kun voimavarani riittävät. En laiskottele, mutta tiedostan ja olen rehellinen, sille asialle mihin olen valmis ja sillä päätöksellä toimin. En kenenkään mieliksi. Vaan aidolla halulla. Ei tämä elämä aina ole ruusuilla tanssimista, mutta yritän opetella elämään elämää, joka ei aina mene niin kuin itse haluasin sen menevän. Ja saan aitoa nautintoa muiden onnitumisista. Autan minulle tärkeitä ihmisiä ja hyvä tahtoni on tallella ja aito välittäminen muita ihmisiä kohtaan on tallella. Antamista ja saamista, kun tämä elämä on.

Tiedosta voimavarasi ja anna aikaa niiden voimistumiselle ja auta muita. Älä väkisin vaan aidolla tahdolla ja voimiesi mukaan.

Turha on yrittää, jokaista apua tarvitsevaa auttaa. Itseään ei koskaa saa unohtaa, koska jokainen elää omaa elämäänsä. Mutta jos tarvitset apua itse, niin pyri auttamaan takaisin ja kannusta. Mutta tee se aidosti tai anna olla. Pehmeitä arvoja? Haittaako se kehitystä ja tekeekö se pehmeeksi lässyksi, kun tavoite on menestyä kilpaurheilussa, jossa ei selittelylle ole sijaa ja lopputulos ratkaisee? Ei tee. Treenaaminen on rajua ja rajoille ja sitä tarvitaan - sitä todellakin tehdään ja siihen keskitytään. Jos haluat saada itsestäsi niin menestyvän urheilijan lajissasi ja saada pontiaalistasi revittyä viimeiseen asti sen parhaan mahdollisen fysiikan. Niin, siitä tekemisetä pitää nauttia. Välillä oksennus lentää ja on niin helvetin kovilla, mutta silti se on käännettävä nautinnoksi. Tätä minä haluan - tämä on minun juttuni. , niin sen tulee mennä. Silti, et ole vain "minä itse". Anna myös muille, niillä voimavarilla mitä sinulle jää jäljelle. Ja toivottavasti se on edes ystävällisyys ja aito hymy :) Sekin on paljon. :)

- L         

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti