lauantai 16. maaliskuuta 2013

Reidet - Pohkeet

Perjantai 15.3. (jo tässä vaiheessa ilmoitus, että elän aivan tätä lauantai päivää, mutta kirjoitan eilesestä.)

Päivä oli pitkä, kun nälkävuosi sillä poikkeuksella, että minulla ei ollut yhtään nälkä. :) Ennen seitsemää herätys, pilkkihaalarit niskaan ja kävellen paikallisen ruokamarketin pihaan jonottamaan ja odottomaan digitaalisen kellon saavuttamista lukemat 07.00. Yksi tyttönen oli siinä kolmen kultaisen kulmahampaan omaavan vanhemman herrasmiehen haastateltavana. Tyttö oli ilmeisesti ollut ylioppilaskirjoituksissa, eikä ollut varma menikö läpi ja tarvitseeko järjestää juhlia. Yksi vanhuksista virnisteli, että voihan sitä kakun silti valmiiksi tehdä. Ja se oli kovin hauskaa. Itse en osallistunut keskusteluun, koska en yleensäkään puhu mitään ennen aamupuuroa aamuisin, enkä sen jälkeenkään jos puuro on kovin pieni ;) Silmiini pisti ainoastaan tämän tyttösen vaatetus. Toppahousut eivät ilmeisesti ole IN, vielä seitsemäntoista asteen pakkasellakaan? Sen sijaan valtavaan suosioon nousseet harmaat collegehousut ovat. Sellaiset, jotka itse heitän jalkaani ainoastaan aamulla herättyäni munienipeitoksi. Ei tulisi pieneen mieleenikään lähteä niillä ulos kymmenen metrin päässä ulko-ovestamme sijaitsevaa taloyhtiön roskalaatikkoa pidemmälle. Tähän collarimuotiin olen pannut myös merkille kuuluvan, joko sellaiset kunnolliset varrelliset talvitallukkaat (tytöillä), mutta poikia ei ilmeiseti palella, koska jalassa on 95% toden-näköisyydellä Lagosten valkoiset tennarit ja sen lisänä tottakai se sama pipo joka on päässä vielä heinäkuun helteilläkin. Eli sen suhteen ei harrasteta ilmeisesti turhia muuttuvia tekijöitä. Tähän pukeutumiskoodiin sen sijaan kuuluu vähintään kolmen kesän kesätyötienestien hintainen toppatakki.
Okei, kukin tyylillään. Itse löysin vihdoin sopivankokoiset talvipukineet arkeen ja juhlaan eli pilkkihaalarit. Komiat on ja heijastin nauhat ja kaikki. Nyt mun kelpaa kulkea kevät pakkasissa ilman avantoefektiä mukavasti. Nyt kelpaa :) Janetski tosin saattaa käyttää eri sisään ja uloskäynti reittiä lähtiessämme suureen kaupunkiin ostoksille. Meni ja tiedä - sillä se on vielä kokeilematta. ;)

Päivä siinä meni tönöttäessä paikallaan tallaten noin kahden neliömetrin pinta-alaa edes takaisin ja välillä seisten täysin  asennossa. Joku mummeli oli luullut mua mainokseksi, kunnes olin liikahanut. Paperi meni kaupaksi ihan suht hyvin ja päivä oli sen osalta aivan onnistunut.
Ja nopeasti kului sekin hetki päivästä, jolloin kello ei todellakaan tunnu liikkuvan eteen päin eli yhdestä - kolmeen iltapäivällä. Eilen se aika meni nopeasti ystäväni Jarin kanssa keskustellen yllättäen bodauksesta ja voimailusta ja vähän naisistakin tietysti :D

Piia ihanuus poimi, mut ja Janetskin <3 kyytiinsä eri puolilta Poria, että pääsivät autottomat salille. Eikä se salille pääsyyn jäänyt vaan Piian ja Mikan luona sai Lasukka vielä läjän komioita voikkuleipiä kera kuuman mocan. Hienoja ihmisiä !!!! :)

Sitten Kuntokeskukselle treenaamaan, aiheeena Reidet ja Pohkeet

Takareisiä painotetaan ja Pohkeet eivät voi olla koskaan liian hyvät?

Hyvät venyttelyt ensin. Päivän seisoskelut vaativat minulta kunnon lämmittelyt. Mitä isommat lihakset, sitä suurempi lämmitys ja oheisveryttely. Hajottu on jo monesti - enään ei auta reväytellä tai homma loppuu.

Sarjat 5 X 20 / Liike ilman taukoja välissä :

Polvenojennus istuen (jalkaterien asentoa vaihdellen) 5 X 20
Polvenkoukistus maaten 5 X 20
Pohkeet seisten (jalkaterien asentoa vaihdellen) 5 X 20

- Ensimmäisessä triplassa sain ilman Rest Pausea tehtyä 20 toistoa. Sen jälkeen tein jokaisessa liikkeessä 20 toistoa täyteen jokaisella kierroksella parin kolmen sekunin taukojen avulla niin, etä ennen en laitteelta siirtynyt toiseen ennen, kun 20 HYVÄÄ TOISTOA oli suoritettu. Otti koville, mutta mitä täällä helpolla saisi? Ei ainakaan lihaksia.

Polvenkoukistus istuen 3 X 8 (Hitaita ja piinaavia puristuksia maksimipainoilla)

Jalkaprässi (Takareisi / Pakara-asetukset) 3 X 20 , 1 X 40 (Suoraa huutoa, ei rykimisiä vaan lihaksella tehdään ja puristetaan. Tuntuu niin helvetin pahalta, että tekee mieli alkaa ryskäämään.) Haluatko reidet - kysyin itseltäni jokaisen sarjan jälkeen? HALUAN

Yhden jalan vaakaprässi (Easy way) Tähän kuuluu normaalisti askel-kyykky tangolla, mutta prässi vei niin kanttu vei, että olin pehmä ja armahdin itseäni) 6 X 8 ilman taukoja välissä, eli toinen jalka teki ja toinen huilasi. Jokainen alaslasku kesti kolme sekuntia. Viimeisellä sarjalla en saanut enään kun toisella jalalla ykkösen ja toisella jalalla kakkosen, mutta sätkin rest pausejen avulla väkisin kasin kasaan.

Yhden jalan reisikoukistus 1 X Tripla (Ensimmäisellä sarjalla tein toisella jalalla 19 ja toisella 16 toistoa) Siitä sitten puristelin menemään. Toisoista ja maailmasta ei mitään tietoa enään, loppuun asti tein.

Sissykyykky omalla painollani 1 X 68 toistoa, ekat 22 sain tehtyä liikkeen - omaa lihasjännitystä äärimmilleen spennaten, mutta sitten tuli jo melkein kuset housuun ja kyykin menemään. Mielisairaalan osastot eivät kuulemma vielä ihan niin täynnä ole, etteikö sinne yhtään näin akuuttia mahtuisi... Mutta hyvä on laittaa itsensä volyymillisestikin välillä koville?

Takareisi / Pakaranostot (Jotain Davidin sarjaa) oleva teline 2 X Max toistot (en merkannu montako tuli) Mutta, omaa spennausta pakaroihin ja takareisiin otin jokaisen toiston loppuun, niin kovaa että p....a ei tule varmaan viikkoon.

Pohkeet istuen 4 X 25 samalla painolla tein. Ensimmäisellä sarjalla sain 19 puhdasta toistoa ja rest pausejen avulla sätkin satatoistoa plakkariin. Kramppas pohkeet ja sydän ja ihan kaikki.

Palautusjuoma

Kuntopyörän selkään hetkeks

Janin kans katottiin muutama poseeraus miten kannattaisi tehdä.

Jaana <3 on kuivunut hyvin nyt tämän viikon aikana ja se onkin number one juttu myös minulle nyt :)

Se vaan pitää jalkatreeneissä yms. nostaa se kivunsietokyky mahdollisimman korkealle. Tottakai sitä tuntuu pahalle jo muutaman toiston jälkeen, silloin kun kuorma laitettu hypertrofisesti kehittävän suuruiseksi. Sitä huutoa tulee ja itkun sekaista valitusta, mutta kyllä maailmaan ääntä mahtuu. Treenatkaa sellaisilla saleilla, jossa saa huutaa. Jos ensimmäiseen itkun sekaiseen huutoon lopettaa esimerkiksi prässi sarjan niin sieltä jää aina se kymmenen toistoa tekemättä. Joka päivä tähän ei pysty, eikä välttämättä kannatakkaan tietenkään, mutta välillä on sarjat vaan vietävä loppuun. Pistää varmistin raudat esim. prässiin. Kyllä siihen on turvallista pyörtyä. Kovaa, kun tekee niin välillä ja turhankin usein toki loukkaantumisiakin tulee. Mutta, silti oikeesti kovaa treenattu / hyvin huollettu / oikein ja riittävästi syöty ja levätty 3 kuukauden harjoittelu jakso kehittää paremmin kun kolmen vuoden huopailu. Salilla voi viettää tästä 30 vuotta eteen päin niin, että on treenavinaan ja ilman pelkoa siitä että patin pattia tulee.

Nyt on tekemisen aika tai sitten voidaan harrastella vaan ja varmistella. Kaikkia tarvitaan, mutta toivomalla pelkästään ei tapahdu !!! Tehdä pitää ne asiat jotka täytyy tehdä. Okei, joku on lahjakkaampi, kun joku toinen - mutta saadaksesi tiedon siitä mihin SINUSTA ON selviää vain sillä, että yrität kaikkesi niillä eväillä ja mahdollisuuksilla jotka sinulla on "käsilläsi".

Aurinko paistaa (satakunnassa ainakin) nauttikaa auringosta se paistaa kaikille meille - oli pilviä edessä tai ei.

- L



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti