torstai 14. maaliskuuta 2013

Hauikset ja Ojentajat

Toinen auto katsastusta vaille kunnossa. Ja suurin kiitos siitä kuluu Jaana veljelle Mikalle. Auttavaisempaa miestä tuskin löytyy ja homma hoitui. Tälläiseltä tupeltajalta autoasioissa hommaan olisi kulunut kolmepäivää, kolme purkkia ettania, viisi askia lämäriä ja varmasti kolmesataatuhatta kirosanaa :D Mutta kuntoon tuli ja Lasu kiittää ja kumartaa ja syvään.

Onneksi mulla on uuden karhea tunturi tallissa ja lumien sulettua ja kisa dieetin alettua se tulee olemaan taas hyvinkin kovassa käytössä. Löysin siihen vielä paljon mieskuntoystävällisemmän satulankin niin oikein odotan et pääsen fillaroimaan reidet letkuille :)

Syöty on hyvin ja sitä vielä jatkankin, mutta kyllä sen verran sanojani syön että kuusitoista viikkoa varaan dieettiini aikaa. Todella pienellä pudjetilla mennään, mutta kun on oikea ote tekemiseen niin uskon että silti voin päästä kilpailukykyiseen kuntoon :) Ja SPORTTIMEKKA on minua suuresti tukenut ja se on auttanut kehittymisessä paljon. Tähän asti suurin "virheeni" lihasten kasvatuksen kannalta on ollut että olen kertakaikkiaan syönyt aivan liian vähän. Monet luulevat syövänsä paljon ja se paljon tarkoittaa yleensä noin kolmea tuhatta kilokaloria. Tiiviissä kunnossa oleva 111 kiloinen mieskehonrakentaja tiivistyy jo neljällä tuhannella kalorilla oikein rakennetuilla aterioilla jos on ymmärtänyt syödä riittävästi offilla ja treenata kovaa jne. Tunteen mukaan syömisellä pysyy kyllä timmissä kunnossa koko ajan, mutta kehitys ei ole todellakaan huimaa. Pieniä yksityiskohtia voi saada aikaan, mutta minun sarjani on raskas ja haluan todella sitä lineup kokoa lisää ja kunnolla. + Silti olla tottakai kunnossa eli kireä kauttaaltaan. Tosiasia on, että suomalaisen rakenteen omaava mies tarvitsee (vaikka kiloista ei sinänsä saisi puhua) sellaiset 105-135 kiloa kivilihaa ennen kun hän todella on niissä mitoissa jota maailman huipulle vaaditaan. Ja sen lisänä tottakai lavakarisma ja hyvä poseeraustaito. Ei ole helppoja asioita saavuttaa edes isolla rahalla. Voit kuulla jonkun tekevän ja ja jonkun tekevän näin, mutta siihen omaan tekemiseen tulisi aina luottaa ja olla sillä tavalla sinut itsensä kanssa ja sen asian kanssa mihin on mahdollista panostaa ja minkä verran. Se mitä sinulla ei ole eikä mahdollista hankkia niin sitä sinä et tarvitse. Kisalisenssi pitää olla raha maksaa ja kyyti kisapaikalle ja poseeraushousut sekä värit ja mielellään myös vapaaohjelma musiikki. Ne tarvitset se on välttämättömyys. Muuten pitää saada niillä eväillä mitä sinulla on itsesi parhaaseen mahdolliseen kuntoon. Se, että mietit mitä muut tekevät eivät auta sinua yhtään mitenkään. Kuinka paljon sitä korviini kantautuukaan, että niin mutta kun se ja niin mutta kun sekin... Niin mutta mitä? Sitä mennään niillä mitä on. Toiset kulkevat olkupyörällä ja toiset hienolla autolla.  Se on elämää. Tasa-arvoista on vain se että me kaikki joskus kuolemme pois.

Pitää luotta sihen omaan tekemiseen ja nauttia niistä tuloksista joita itsessään saan harjoittelulla ja sen oheistoiminalla aikaan. se riittää kilpailuissa sitten mihin se riittää. Parhaansa yrittää niin se riittää.. Tarkoitan parhaansa tekemällä sitä, että kun olet esimerkiksi kisa dieettisi loppuhuipentumassa eli pumppihuoneessa. Voit olla siellä sillä mielellä, että mitään en olisi osannut enään paremmin tehdä ja olo sellainen, että voimia ei oli ollut rehellisesti itsellesi sanoen yhtään enempään. Silloin olet voittaja vaikka olisit viides. Olet silti voittaja. Nippanappa hengissä selvinnyt dieetin koettelemuksista kaikkesi antaneena. Silloin ei kannata kilpailijan kun hymyillä ja kätellä reilusti parempaansa. Valmiiksi hävinneenä jos lähtee kilpailuihin, niin silloin kannattaa mennä suosioilla katsomon puolelle. Aina pitää tehdä kaikkensa ja vähän yli kun lähtee kisoihin valmistautumaan eikä lähteä sinne häviämään. Tulla saa hävinneenä, mutta lähteä EI KOSKAAN.

Päivän käsi treeniin Jaanan kanssa kului puoli tuntia. (Liian vähän, koska alku lämmittely oli todella puutteellinen ja loukkaantumis riski on aina tällöin suuri. - EI NÄIN)

Hauiskääntö hyvällä kontrollilla vuorotahtiin käsipainoilla - Dippi omalla painolla superina

5 X 20 + 5 X 46-21 (ensimmäinen sarja vei aivan hapoille)

Yhden käden keskitetty huiskääntö Scot penkissä - Ojentajat taljassa kapealla oteleveydellä

5 X 22-14 (suoraa huutoa poltetta vastaan viimeiset kaksi sarjaa)

Hammerkääntö vuorotahtiin käsipainoilla - Ransakalinen punnerrus suoralla tangolla 2 X 18-11

Ojentajapunnerrus pään takaa käsipainolla 3 X 17-9

Rannekääntö kasinolla molemmin pulin ranteet 2 X 20

Etureisien venytys

n. 35 minuuttia meni tähän treeniin aikaa ja koko ajan siis tehtiin ja järjetön pumppi jos ei muuta.

Scitec Nutrition BCAA Xpress ja CitruPure + Beta-alanine + Histidine toimivat treenilaturinani

Jaana oli ilo silmälle :) Hienossa kunnossa ja monelle opiksi oleva tekemisen meininki !!! Aikaa tarvitaa kehittymiseen ja naisella vielä enemmän, mutta tasaisen varmasti sitä on tullut. Malttaa tehdä joka päivä huolella eikä odota kuuta taivaalta. Tämä on pitkä jänteistä työtä ja sitä jaksaa jos rakastaa lajia :)

Nautin itse valtavasti harjoittelusta ja teen joka päivän tehokkaasti, mutta annan silti aikaa. Niin monta vuotta jo treenannut että tiedän, etä sitä aikaa vaan pitää antaa ja niitä loukkaantumisia ja takapakkejakin aina välillä ilmoittamatta tulee. mitää ei saa ... ainakaan urheilussa jos ei yritä. Nautitaan matkasta :)

Palauttavia unia kaikille :)  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti